S-Tronic Şanzıman Nedir – S Tronic Şanzıman Ömrü

Tronic şanzıman vites değiştirmelerde oluşan sarsıntıları önleme amaçlı geliştirilmiş bir sistemdir. Özellikle konforlu bir sürüş arayanlar için hazırlanmış bir araba düzeneğidir. Sürüşte konfor arayanların tercihine hitap edecek şekilde geliştirilmiş olan bu sistem bir çeşit çift kavramalı şanzımandır. Bu sistem sayesinde özellikle vites geçişlerinde asla bir sarsıntı yaşanmaz. Çünkü sistem sarsıntısız ve seri bir geçiş sağlamak üzere geliştirilmiştir.

Otomobil alırken dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi de şanzıman tipidir. Şanzıman sistemi araba sürüşlerini oldukça etkileyen bir yapıya sahiptir. Araca sağladığı konfor ve yüksek sürüş gibi etkiler ile s-tronic şanzımantipive s tronic şanzıman ömrüdetaylı bir şekilde incelenmelidir.

S-Tronic Şanzıman Nedir?

Vites değişimlerinde çift kavrama çok hızlı tepki verir. İstenilen performansı sürücü konforlu bir şekilde elde eder. Ayriyeten bu işlem aracı zorlamadan yapılır. Kendisini optimize ettiği için çekiş kuvveti kaybını en aza indirir.

S-tronic şanzıman nedir – s tronic şanzıman ömrü sorusuna cevap olarak sistem sportif bir sürüş tercih edenlerin en çok tercih ettiği bir şanzıman tipidir. Çift kavrama, tek sayılı geçişler ve çift sayılı geçişleri üstlenir. Sistem arabanın bu tür yüklerini hafifletmek için organize edilmiştir.

S Tronic Şanzıman Ömrü  

S tronic şanzıman ömrü ortalama bin yüz altmış bin, iki yüz bin km kadardır. Şanzıman ömrünü sürüş sitili belirler. Ayriyeten uygun şekilde bakım yapılmazsa yahut değiştirilmezse tüm mekanik parçalar zamanla aşınabilir. Kılavuzlardan daha karışık olan otomatik şanzımanlarda daha az arıza olsun isteniyorsa genellikle daha yumuşak ve daha verimli şanzıman türlerinden tercih edilmelidir.

YouTube video

Bazı bilindik tork konvertörlü otomatik şanzımanlar daha yumuşak ve daha sessizdir, yalnız çok daha az verimlidirler. Bu konularda oldukça dikkat edilmelidir. İyi bir şanzıman aracı zorlamaz ve konforlu bir biçimde bir sürüş sağlar. Vites geçişlerinde çift kavramaya çok hızlı tepki verir. Çekiş gücü kaybı yok denecek kadar azalır. Bu sistem en çok sportif sürüş severlerin ve arabalarında konforlu bir sürüş tercih edenlerin önceliği haline gelmiştir.  

DSG Şanzıman Boşa Alınır Mi?

S Tronic Kavrama Sorunu Nasıl Anlaşılır?

S Tronic ya da diğer adıyla DGS mekatronik vitesli araçlarda kavrama problemi sık olmasa da görülen bir sorundur. Böyle bir durumda araç vites geçişlerinde sarsılmaya başlar. Vites göstergesi ya da PRNDS göstergesi yanıp sönmeye başlar. Motor arıza lambası yanabilir. Kavrama sırasında gürültü oluşabilir. Yol bilgisayarına 06293, P17BF, 06079, 06300 gibi hata kodları düşebilir. Bu tarz bir sorun mevcutsa ilk önce aracınızın sensörlerini kontrol etmelisiniz. Şayet sensörlerde herhangi bir sorun yoksa artık aracınızı servisinize götürmenizin vakti gelmiştir. Ancak bu sayede aracınızdaki bu sorunu çözebilirsiniz.

S Tronic Kavrama Sorunu Nasıl Anlaşılır?

DSG Şanzıman Geri Kaçırır Mı?

DGS şanzımanlı araçlarda geri kaçma durumu sık görülen bir durumdur. Aracının geri kaçmamasını isteyen sürücüler yokuş kalkış desteğini açabilirler. Dizel yakıt kullanan bazı araçlarda motor güçlü olduğundan dolayı sürücüler geri kaçma durumunu hissetmeyebilirler. Ama DGS şanzımanlı bir aracınız varsa bu durumu yaşayacağınızdan emin olabilirsiniz. Otomatik vitesli araçlara geçerseniz bu sorun ortadan kalkacaktır. DSG şanzıman kendi kendine otomatik olarak vites değiştirir.

Manuel olarak geri vitese almanıza veya bunu yapmak için herhangi bir özel teknik kullanmanıza gerek yoktur. DSG şanzımanınızın doğru vites değiştirmediğini fark ederseniz, yakınınızdaki uzman bir tamirciye kontrol ettirmenizin zamanı gelmiş olabilir. Geri vites değiştirme, vitesleriniz ve yataklarınız arasındaki sürtünmeyi azaltarak motorunuzun aşınmasını önlemek için yüksek hızlarda sürerken sürücünüzün otomatik şanzımanı boş vitese geçtiğinde gerçekleşir.

DSG Şanzıman Geri Kaçırır Mı?

DSG Şanzıman Boşa Alınır Mi?

DGS şanzımanlı araçlarda N konumu düz viteslerde ki boş konumuna denk gelmektedir. Araç istenirse boşa alınabilir. Fakat uzmanlar bunun yapılmasını tasvip etmemektedir. Çünkü aracı boşa alıp tekrar farklı konuma geçirmek dişlilere gereksiz yük bindirir. Bu durumda aşınmalara sebep olacağından aracınız kısa zamanda bozulabilir. Bunun yerine uzun beklemelerde P’ye almak diğer durumlarda D konumunda tutmak daha doğru olacaktır. Bir DSG şanzıman kullanırken, otomatik modda sürerken şanzımana zarar vermemek için nasıl düzgün bir şekilde boşa alınacağını bilmek önemlidir. Bu tür bir sistemde boşa almak için, her iki pedala da gidebildikleri kadar tamamen basılana kadar aynı anda basın. Bu noktada, her iki pedala da aynı anda tamamen basıldığı için herhangi bir pedaldan basınç gelmemelidir.

S tronic nasıl bir şanzıman?

Geleneksel manuel vites kutularının verimliliğini üst düzeyde arttırmayı başaran S tronic; sportiflik konusunda da üst düzeyde bir etkiye sahiptir.

S tronic şanzıman mı DSG mi?

Wolkswagen araçlarda karşılaştığımız DSG yerini 2005 yılından sonra S tronic’e bırakmıştır. Burada modeller arasında da farklılıklar yaşandığını ifade edebiliriz.

S tronic şanzıman hangi araçlarda var?

Özellikle Wolkswagen markasında karşılaştığımız S tronic şanzıman; Nissan, Audi ve BMW gibi araçlarda da tercih edilmektedir.

Yorum yapın