Kaporta nasıl macunlanır?

Kaporta macunlama konusu oldukça titizlik gerektiren bir iştir. Özellikle eski araç sahipleri kaporta masrafı yapmamak adına kendileri internetten videolara bakarak macun çekmeyi öğrenebilmektedir. Araç kaportasına macun çekme işlemi aslında pratik ile öğrenilecek birşeydir. Şimdi siz kullanıcılarımıza aracın çürük yerlerine macun çekmeyi göstereceğiz.

Kaporta macun çekme nasıl yapılır?

Unutmayın ki kesme biçme işlemi olmadan anlatacağız. Çürükleri kesme işlemi oldukça profesyonellik gerektiren bir işlemdir. Bizim anlatacağımız 1-2 sene idare eden bir macunlama işlemidir. Amatör olarak eski araçlara uygulanabilir.

Çürümekte olan alan güzelce zımparalanmaya başlanır. İlk önce kalın zımpara kullanın ki çürükleri daha iyi temizlesin. Çürüklerin büyük bölümünü temizledikten sonra alanı suyla güzelce yıkayın. Temizlenen alan kuruduktan sonra aldığınız çelik oto macununu araca sürmeye başlayın.

Çelik macunun dondurucusu vardır, bunu az miktarda karıştırdıktan sonra çürük bölgeye dağıtın ve güzelce bir ıspatula ile düzeltin. Çürük bölgeyi macun ile iyice kapattıktan sonra kurumasını bekleyin. 1 saat kadar kurumasını bekledikten sonra tekrar zımpara ile dümdüz olana kadar zımparalama işlemine devam edin. İyice düzleştikten sonra son kat macunu da uygulayın ve tekrar ince zımpara ile pürüzsüz hale gelene kadar zımparaya devam edin. Artık alanımız boyama işlemine uygun hale gelmiştir. Astarı attıktan 3 saat sonra boyayı atabilirsiniz.

Arabada macun olursa ne olur?

Arabada macun olursa ne olur?

Macun özel bir karışımdan oluşur. Farklı malzemelerinde birleşiminden oluşan macun; oto kaportasının onarımının yapılmasında kritik bir etkiye sahiptir. Esasında macunun içeriği ürünün markasına göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak polyesterle reçine içeren bu karışım, üzerine boya atmanıza destek olur. Özellikle kaportada meydana gelen hasarlı bölgelerin düzeltilmesini sağlayan macun; pratik bir kullanım özelliğine sahiptir.

Arabada macunun bulunup bulunmadığını özel cihazlar yardımıyla tespit etmek mümkün olmaktadır. Cihazın üzerinde yer alan sensör doğrudan kaportanın kalınlığını ölçmektedir. Dolayısıyla kaporta aksamında hissedilir derecede bir kalınlık varsa böyle durumlarda arabada macun var demektir. Arabada macun bulunması, aracın daha önce hasar gördüğü anlamına gelmektedir.

Yorum yapın