Hızlanırken Tekleme Oluyor Sorunu ve Çözümleri

Araçlarda aniden hızlanma yaparken tekleme görülebilir. Buda kullanıcının canını fazlasıyla sıkar. Araçta tekleme sorunlarının birçok sebebi olabilir.

1500 devirde aniden gaz pedalına yüklendiğinizde 3000 devire kadar tekleme yapıyorsa bu genellikle turbolu araçlarda görülmektedir. İlk önce kontrol edilecek yerlerden biriside turbo ve turbo hortumlarıdır. Turbo sistemli birçok araçta bu gibi olaylar normal olarak karşılanabilmektedir. Fakat profesyonel bir servise danışırsanız çözüm sunulacaktır. Araç yakıtını bilindik yerlerden almaya özen gösterin. Kalitesiz yakıtta turbo sistemlerde tekleme yapabilmektedir.

Karbüratörlü araçlarda hızlanırken tekleme oluyorsa bunun birçok sebebi olabilir. Eski araçların özellikle bozuk gaz ayarı, tekleme gibi , hızlanmama gibi birçok sorunları olabilir. İlk öncelikle lpg ayarı yapılmalı ve sonrasında tekrar denenmelidir. Gaz pedalına sonuna kadar basınca tekleme hala devam ediyorsa alttaki kontrollere başlayın. Unutmayın ki bu gibi sorunlarda öncelik küçükten büyüğe doğru olur. Boş yere masraf yapmamanızı tavsiye ediyoruz. Bazı küçük sorunlar bile birçok parça değişimi ile sonuçlanabilmektedir. Bunun önüne geçmek için en ufak ayarlardan başlaması oldukça mantıklı bir hareket olacaktır.

Karbüratörlü araç tekleme sorunları için buji ve buji kabloları, distburator gibi önemli ateşleme sistemlerinin tek tek kontrolü sağlanmalı ve arızalı parça değişimi yapılmalıdır. Ateşlemesi sağlam olan bir araç ani hızlanmalarda tekleme yapmamalıdır. Aracınızda tüm gerekli parçaları değiştirdikten sonra hala tekleme oluyorsa , aldığınız yakıtı başka bir istasyondan almayı deneyebilirsiniz.

Tekleme motora zarar verir mi?

Tekleme Sorunu Nedir?

Tekleme, motorunuzun silindirlerinden birinin veya daha fazlasının ateşlemek ve güç üretmek için yeterli yakıt almaması durumudur. Çoğu araçta dört silindirli motor bulunur. Ancak bazılarında altı veya sekiz silindir bulunur. Tekleme aynı anda bir veya daha fazla silindirde meydana gelebilir. Tekleme sorunu genellikle ateşleme sisteminden meydana gelebilir. Bu aşamada bujilerle buji kabloları akla ilk gelen seçenekler arasında yer alır. Bir de distribütör kapağıyla ateşleme bobinindeki arıza da bir şekilde aracınızda teklemeye neden olabilir! Tekleme sorunu aracınızda gaz basmanıza rağmen aracınızın yanıt vermemesi ya da ani ileri geri hareket etmesidir. Bu aracınızda belirgin bir çekiş gücü yoksunluğu hissetmenize de neden olabilir.

Tekleme Sorunu Nedir?

Gaza basınca tekleme neden olur?

Arabanızdaki teklemeler çeşitli sorunlardan kaynaklanabilir. Gaz pedalına basarsanız ve motorunuzun sıçradığını veya stop ettiğini duyarsanız, bunun nedeni ateşleme bobinleri olabilir. Ateşleme bobininden her bir bujiye yüksek voltaj taşıyan arızalı bir buji kablosu; bu tel koparsa, bir kıvılcımın bir veya daha fazla fişe ulaşmasını önleyecektir. Bazı yeni arabalar dağıtıcılar yerine bobinler kullanır. Bu nedenle kırık kablolar için her iki yeri de kontrol etmekte fayda vardır. Ucu çevresinde biriken karbon birikintileri nedeniyle hasar görmüş arızalı bir bujiler de gaz bastığınızda teklemeye neden olabilir.  Bir de tıkanmış yakıt filtrelerinden kaynaklanabilecek hatalı yakıt enjektörleri de aracınızda tekleme sorunu yaşıyor olmanızın ana kaynağı olabilir.

Gaza basınca tekleme neden olur?

Tekleme motora zarar verir mi?

Evet, tekleme aracınızın motoruna zarar verebilir. Tekleme, aracınızın motorunun ateşlemesiyle ilgili bir sorundur. Yakıt dağıtım sorunu veya bujiler, bobin paketleri veya distribütör kapağındaki bir sorundan kaynaklanabilir. Bir tekleme, aracınızı sürerken tereddüt etmenize ve sarsılmasına neden olur. Ayrıca aracınızın kötü çalışmasına, beyaz duman çıkarmasına ve gaz kilometresinin düşük olmasına neden olabilir. Tekleme, motorunuzun zamanlaması, sıkıştırma veya yakıt dağıtım sistemindeki sorunlardan kaynaklanabilir. Bu sistemlerden herhangi biri düzgün çalışmıyorsa, aracınızın motorunda tekleme oluşmasına neden olabilirler. Böyle bir sorun yaşıyorsanız biran önce tamircinize gitmenizde fayda vardır. Böylece çok daha masraflı tamirlerden korunabilirsiniz.

Yorum yapın