2023 Tramer Sorgulama Nasıl Yapılır ?

Tramer, Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi kurumunun kısaltması olarak bilinmektedir. Bu sistem aynı zamanda sigorta verilerin birleştiği insanları bilgilendirmek için ortaya çıkan sistemdir. Kaza gibi durumlarda müşteri gerekli bilgileri almak ister bu sigorta bilgilerini gösteren sistem insanları rahatlatmaktadır.

Günümüzde yeni araba almak isteyen alıcıların hasar kaydı, plaka üzerine borç, trafik cezası, araçta yapılmış olan farklılıklar ve iç hatalar gibi sorunlarla karşılaşabilmektedirler.

Bu sistem sayesinde bilgilerin yönetimi tek bir yerden gerçekleşmesidir. Aynı zamanda bilgilere hızlı bir şekilde ulaşma imkânı da vermektedir.

Diğer deyişle araca ait olan trafik sigortası, karayolları taşımacılık sigortası gibi sigortalar hakkında bilgi temin edebilmek ve poliçe düzenlemek adına oluşturulan veri sistemine denir.

Tramer Sorgulama, satın alınacak ya da alınmış araçların plaka kodları ile bu araçların hasar kaydını sorgulayabileceğiniz sistemdir. Aynı zamanda detaylı olarak verilecek bilgileri görebilirsiniz.

Tramer Üzerinden Yapılan Sorgulamalar
• Araç hasar kaydını sorgulayabilme,
• Mağdur olma durumunu sorgulayabilme,
• Araç trafik poliçesini sorgulayabilme,
• Araç kasko poliçesini sorgulayabilme,
• Kaza yapan araçların kaza tespit tutanağı sonrasında kusur oranlarını sorgulayabilme,
Trafik sigortası sorgulamanın başarılı olabilmesi için;
• Sigorta şirketi,
• Acente,
• Poliçe numaranızın tam ve doğru olduğuna emin olmalı ve karşılaştırmalısınız.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Sigorta Şirketleri, Türkiye Sigorta Birliği Eksperler, Sigorta Aracı Kurumları, Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenmektedir.

Tramer kaydı nasıl sorgulanır

Tramer kaydı genel olarak telefonları üzerinden sorgulanabilir. Bunun için plaka birleşik olacak şekilde yazılarak, SMS olarak 5664’e gönderilmektedir ancak faturanızdan ufak cüzi bir miktar alınmaktadır. Satılan aracın plakası vs. değişmişse bile bilgileri temin edebilirsiniz.

Aynı zamanda kaza tutanakları ve vefat etmiş kişilerin hayat sigortası poliçesi de görülmektedir.
Kaza sonrası kazayı yapanlar tarafından oluşturulan tutanağa erişebilmek için;
Harf ayrımı olmaksızın “KAZA” yazıp bir boşluk bırakılır ve plaka numarası yazılmaktadır.

Kaza kelimesinden farklı olarak “KZ” veya “KTT” kısaltmalarını da yazabilirsiniz. Plaka numarası yerine de TC kimlik numarası yazılabilir. Ücretlendirme, operatörler için sorgulama başına geçerli 25 TL olarak belirlenmiştir.

E-Devlet’ten Tramer sorgulama nasıl yapılır?

Ücretsiz Tramer sorgulama nasıl yapılır?

Bir araç satın almayı istediğiniz zaman ya da kendi aracınızın hasar kaydını sorgulamayı istediğiniz zaman 5564 numarasına kısa mesaj gönderilmesi akla gelen ilk seçenektir. Ancak bu numaraya mesaj göndermek ücretlidir. Bundan dolayıdır ki ücretsiz bir şekilde tramer kaydı öğrenmeyi isterseniz, e-devlet üzerinden sorgulama işlemi yapmanız her zaman önerilmektedir. Bunun için ilk önce e-devlet sistemine giriş yapmalısınız. Sonrasında Trafik Poliçe ve Hasar Bilgileri Sorgulama sekmesine giriş yapmalısınız. Bu sekmeyi işaretlediğiniz zaman karşınıza çıkan ekrana aracın plakasını yazmalısınız. Aracın plaka numarasını yazdıktan sonra sorgula tuşuna bastığınız zaman hızlı bir şekilde bu araca dair bilgiler karşınıza çıkacaktır. Böylece ücretsiz bir şekilde sorgulama işlemini yapmanız mümkün olacaktır.

E-Devlet’ten Tramer sorgulama nasıl yapılır?

E-Devlet’ten Tramer sorgulama nasıl yapılır?

Şayet e-devlet üzerinden bir tramer sorgulaması yapmak istiyorsanız; aşağıda sıraladığımız adımları takip edebilirsiniz;

  • İlk önce; e-devlete giriş yapın
  • Sonrasında e-hizmetler kısmına girin
  • Devamında Trafik Poliçe ve Hasar Bilgileri Sorgulama kısmına girin
  • Son olarak Trafik Poliçe ve Hasar Bilgileri Sorgulama ekranına araç plakasını yazın

Yukarıda sıraladığımız işlemleri tamamladığınız zaman plakla numarasını girmiş olduğunuz araca dair resmi bilgilere ulaşabilirsiniz. Böylece herhangi bir ücret ödemeden gayet hızlı bir şekilde bir araca ait hasar kaydı bilgilerine erişebilirsiniz.

Yorum yapın