Motosiklet Neden Gaz Yemez ?

Motosikletler de oluşan bazı problemler sonucunda motosiklet gaz yemiyor boğuluyor gibi birçok arıza türü meydana gelir. Motosikletlerde sık sık görülen bu arızanın bazı sebepleri vardır. Bu sebepler kolaylıkla bir usta tarafından çözülebilir arıza türleri arasındadır.

motor neden gaz yemez sorusuna ilk cevaplarımızdan birisi hava filtresi olacaktır. Birçok motorda hava filtresi olağan derece de tıkandığı zaman motosiklet gaz yemez ve teklemeye başlar. Gaz verildiğinde tekleme ve boğulma görülür. Bu gibi arızalarda ilk kontrol edilmesi gereken yerler arasında motosiklet hava filtresi yer alır.

Motosiklet Gaz Verince Neden Boğuluyor ?

Motosiklet Neden Gaz Yemez ?

Motosiklette gaz verince boğulma gibi sorunlar öncelikle eski tip motorlarda karbüratör sisteminde ki bir arızadan dolayı kaynaklanır. Karbüratör pis durumda ise boğulma söz konusu olacaktır. Karbüratör memesi denilen parçanın tıkanma ihtimali de yüksek olabilmektedir. Ayrıca yine karbüratör sisteminin içinde bulunan vakum lastiğinin yırtılması sonucunda da motosiklet boğulma tekleme ve patlatma sorunları meydana gelecektir.

Sonrasında kontrol edilecek yerler ise ateşleme sistemi ve hava filtresi kontrolüdür. Hava filtresi tıkanmış olan bir motosiklette gaz verince boğulma gibi çekiş kayıpları yaşanır.

Motosiklet neden patlatma yapar?

Motosikletlerde ateşleme problemi, hava filtresi tıkanıklığı olduğu zaman gaz verince patlama sesleri duyulur. Hava ve yakıt düzgün bir şekilde aktarılamadığı için bu sesler duyulur. Bu gibi durumlarda hava filtresi, karbüratör ve içerisinde ki tüm mekanik parçaların kontrolü gerekir.

Motosiklet Giderken Gaz Kesmesinin Sebepleri

Motosiklet giderken gaz kesti ise ateşleme sisteminde olan bir aksaklık sebebi ile olmuş olabilir. Genellikle ateşleme sistemi kontrol edilir. Bu durumda bujiler, endüksiyon bobini ve üzerinde ki kablolar tek tek kontrol edilmelidir.

Manifold çatlaması durumunda da motosiklet aniden gaz kesebilir ve çalışırken tekleme ve boğulma gibi sorunlar yaşanabilir. Manifod da kontrol edilmesi gereken yerler arasındadır.

Boğulmuş Motosiklet Nasıl Çalıştırılır ?

Boğulmuş Motosiklet Nasıl Çalıştırılır ?

Öncelikle boğulmuş bir motosiklette bujiler ıslanır. Motosiklet silindirlerine olması gerekenden fazla yakıt gittiğinde motor boğulur ve çalışmaz hale gelir. Bu gibi durumlarda bujilerin tek tek çıkartılıp kurutulması gerekir.

Bujiler kurutulduktan sonra tekrar takılır ve marş yapılarak motorun çalışması sağlanır. Bir miktar tekleme görülebilir fakat kısa süre içerisinde bu durum düzelir.

Motosiklet Gaz Kesme Durumunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Motor kullanıcıları tarafından bu problemler her zaman görülebilir. Zamanında yapılan bakım ve ayarlamalar ile bu gibi problemlerin önüne geçmek mümkündür. Fakat motosiklet gaz kesme , boğulma ve tekleme gibi problemler olduğunda alttaki arızalar meydana gelmiş olabilir. Hemen bir usta ile iletişime geçmeli ve sorunların çözümleri talep edilmelidir.

  • Karbüratör tıkanması mevcut olabilir. Bu gibi durumlarda karbüratör detaylıca temizlenir
  • Hava filtresi tıkalı olduğunda motosiklet gaz yemez. Hava filtresi değişimi sorunu çözebilir.
  • Endüksiyon bobini, kabloları ve bujilerde olası bir arıza sonucunda motosiklet gaz kesebilir. Değişimi sonrasında düzelebilir.

Boğulan motosiklette, gaz kesen ve tekleyen bir motosiklette neler yapılacağı konusunda tüm çözümleri paylaştık. Bu sorunları kendiniz yapacak bilgiye sahip değilseniz bir usta yardımıyla kısa sürede çözüm sağlayabilirsiniz.

Motosiklet motor yağı fazla olursa ne olur?

Motosiklet motor yağı fazla olursa ne olur?

Motosiklet motor yağının fazla olması; sekman piston kollarının üzerindeki gerilimi artıracaktır. Bu da motorda hasara neden olabilir. Bir de faz yağ; yağ kaçaklarına da sebep olur. Sonuç olarak motorsiklet motor yağını fazla koyduysanız;

  • Güç çıkışı azalır
  • Egzoz gazı sıcaklığının yükselmesini sağlar
  • Motor, motosiklet motorunun karterinde hasar oluşur
  • Silindir kapağında ciddi hasara yol açabilecek şekilde aşırı ısınacaktır

Motosiklet motor yağı fazla olursa bu ciddi sorunlara neden olabilir. Bundan dolayı motor yağını yeteri kadar koymaya dikkat etmelisiniz. Çünkü fazla yağ, motorun aşırı ısınmasına ve hızlı bir şekilde yanmasına neden olur. Ayrıca, özellikle motosiklet hızlı hareket ederken hareket kabiliyetini azaltır.

Motosiklet buji arızası nasıl anlaşılır?

Motosiklet buji arızası nasıl anlaşılır?

Motosiklet buji arızası, semptomlarıyla kolayca tespit edilebilir. Mesela zayıf hızlanma performansı ve zayıf yakıt ekonomisi varsa böyle durumlarda buji arızası ilk akla gelen seçenektir. Buji herhangi bir içten yanmalı motorun önemli bir parçasıdır. Bujilerin arızalanması, motosikletlerini iyi kullanmayı bilen deneyimli sürücüler tarafından kolayca tespit edilebilen zayıf hızlanma performansına ve zayıf yakıt ekonomisine neden olur. Buji arızalandığında, silindir kafasına sıkışır ve artık yakıtı ateşleyemez. Bu, motorunuzu tekrar çalıştırır çalıştırmaz stop etmesine neden olur. Stop etme, her hızlandığınızda veya vites değiştirdiğinizde de olabilir. Ayrıca, motosikletinizin motor kapağının altından veya silindir kapağı çevresinden herhangi bir yağ sızıntısı olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Yağ sızıntısı belirtileri varsa, bujinizin zaten arızalanmıştır ve değiştirilmesi gerekir.

Motosiklet çekiş gücü neden düşer?

Motosikletin gücü farklı nedenlerden dolayı düşebilir. Şayet belirgin bir şekilde çekiş gücünde azalma hissediyorsanız; ilk önce zincir gerginliğini kontrol etmelisiniz. Ayrıca motosikletinizin subap ayarına bakmalısınız. Bir şayet motosikletinize kötü benzin alırsanız bu doğrudan çekiş gücünü azaltacaktır. Bir de yanlış ve kötü bir markaya ait yağ kullanacak olursanız bu da çekişte belirgin bir düşüne neden olacaktır. Ayrıca debriyaj kavramasında bir sorun yaşarsanız bu da doğrudan motosikletinizin gücünde belirgin bir şekilde düşüne neden olacaktır!

Yorum yapın