Araba Deri Koltuk Temizleme ve Bakım İpuçları

Çoğumuz deri araba koltuklarının görünüşünü ve verdiği hissi severiz. Bu bir lüks ve prestij işaretidir.

Yine de çoğumuz deri bakımı konusunda kendimizi eğitmeyi ihmal ediyoruz. Döşemeyi çatlayana, yırtılana veya eski görünmeye başlayana kadar kullanıyoruz. Araçlarımızın değerini korumak ve uzun süre yüksek kaliteli deri koltukların keyfini çıkarmak istiyorsanız, deri araba koltuklarının bakımı ve onarımı ile ilgili ipuçlarımızı okuyun.

Deri Araba Koltukları İçin Bakım İpuçları

Ayrıntılı onarım adımlarına geçmeden önce, bazı temel deri bakım ipuçlarına bir göz atalım. En önemli şey doğru ürünleri kullanmaktır. Koltuk üzerinde her türlü otomotiv iç temizleyici kullanılabilir, ancak bunların hepsi deri döşeme ile iyi adapte olmaz. Deri üzerinde asla petrol bazlı temizleyiciler kullanmamalısınız çünkü bunlar malzemeyi kurutabilir, zamanla renk bozulmasına ve bozulmaya neden olabilir. Otomotiv deri iç mekanları için özel olarak tasarlanmış temizleyicileri seçmenin yanı sıra (bunları çoğu otomobil parçası mağazasında bulabilirsiniz), koltuklarınızın kaplamasına zarar verebilecek yağlar içerebileceğinden, bebek mendilleri veya mobilya cilası gibi ev ürünlerini kullanmaktan da kaçınmalısınız.

Araç Koltuğunda ki Kirleri Çıkarın

Kir derinin kurumasına, solmasına ve çatlamasına neden olabilir. Kullanılmış bir araç satın aldıysanız veya birkaç yıldır sahipseniz, koltuklarınızda biriken kir miktarına şaşırabilirsiniz. İşte o kirli deri araba koltuklarını temizlemek için birkaç ipucu:

Kir ve kalıntıları emmek için bir vakum kullanın. Koltuklar dahil aracınızın içini düzenli olarak süpürün. Aralık aletini takın ve koltuk minderlerinin aralarını, koltuk raylarının altını ve kirin saklandığı diğer tüm köşe ve yarıkları temizleyin. Arabanızın deri koltuklarındaki kiri temizlemek için bu yöntemlerden herhangi birini denemeden önce vakumlayın.

İnatçı noktaları tek kullanımlık bir bebek mendiliyle temizleyin veya su, yumuşak sabun veya damıtılmış beyaz sirke ile nemlendirilmiş beyaz bir bez kullanın. Yağlı lekeler için Simple Green Çok Amaçlı Temizleyici gibi toksik olmayan bir yağ çözücü deneyin. Deri araba koltuklarını temizledikten sonra çizikleri önlemek için sabunlu kalıntıları nemli bir bezle durulayın ve havluyla kurulayın.

Deri araba koltuklarınıza mağazalarda satılan tamamen doğal temizleyici kitlerinden püskürtün. Sirkeler deri koltuk temizliği işinde ciddi etki yaratan doğal ürünler arasında yer alır.

Deri Oto Koltukları Nasıl Onarılır

Arabanızdaki deriyi tamir etmenin ve eski haline getirmenin 3 yolu vardır:

  1. Kendi başınıza.
  2. Bir profesyonelle.
  3. Kendin Yap kiti ile.

Bu seçeneklerin her birini aşağıda ayrıntılı olarak açıklayacağız, ancak önce hasarlı alanı onarım için nasıl hazırlayacağınızı bilmeniz ve doğru renk boyasını bulmanız gerekir.

Deri koltuklarınızın ömrünü uzatmak ve yeni gibi görünmesini istiyorsanız aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey var:

Arabanızı içeride veya gölgede tutun. Bu mümkün değilse, bir ön cam güneşliği kullanın.

Aracınızın içini düzenli olarak vakumlayın ve mikrofiber bir bezle toz parçacıklarını temizleyin.

Deriye sürtünebilecek giysiler giymekten kaçının.

Çocuğunuzun parmakları yapış yapışsa ve arabada yemek yemeyi seviyorsa, koltuğu kalın bir battaniyeyle örtmeyi düşünün ki kırıntıların çatlaklardan düşmesine izin vermeyin. Bu sizin için işe yaramazsa, deri iç mekana sahip otomobiller için özel koltuk kılıflarına yatırım yapın.

Deri koltuklar nasıl temizlenir

Deri temizliği, aracınızın bakımında en kolay adımdır. Aynı zamanda en önemlisidir, çünkü hasar ve aşınmaya karşı ilk savunma hattıdır.

Deri koltukları temizlemek için:

Onları vakumla. Çatlaklar ve yarıklar dahil olmak üzere koltuğun tüm yüzeylerini vakumlayın. Özel ağızlığa sahip güçlü bir elektrikli süpürgeniz varsa, döşemenin derinliklerindeki kiri temizlemek için kullanın.

Deri koltuğa badem yağı sürülür mü?

Deri koltuğu en iyi ne temizler?

Arap sabunu ve su karşımı harika bir ikili olacaktır. Böylece aracınızın deri koltuklarını etkili bir şekilde temizlemeyebilirsiniz. Bu tür temizlik işlemlerinden sonra deri koltuğunuzu mutlaka kuru bir bezle kurulamayı unutmamalısınız. Özellikle deri koltukları temizlemek için kullanılabilecek birkaç ürün vardır. Bu aşamada deri koltuklar için deri temizleyici, deri yumuşatıcı ve deri koruyucu kullanabilirsiniz. Deri temizleyiciler, deriye zarar vermeden kiri, kiri ve lekeleri deriden çıkarmaktadır. Deri koruyucular, gelecekteki hasarlara ve lekelenmeye karşı koruyarak koltuğunuzun yeni görünmesini sağlar. Arabanızın deri koltuklarını temizlemek için en iyi ürün, üzerlerinde ne tür lekeler bulunduğuna bağlıdır. Bu arada badem yağı da işe yarayabilir.  Bir de hafif deterjanlar da kullanabilirsiniz. 

Deri koltuğu en iyi ne temizler?

Deri koltuğa badem yağı sürülür mü?

Badem yağı, cilt, tırnak ve saç için kayganlaştırıcı ve nemlendirici olarak kullanılabilen yenilebilir bir yağdır. Cilt dokusunda nemin tutulmasına yardımcı olan yumuşatıcı özelliklere sahip olduğu için sabunlar, losyonlar, kremler, şampuanlar ve saç kremleri gibi kozmetiklerde de bir bileşen olarak kullanılabilir. Badem yağı deri koltuklarınızın bakımında kritik bir etkiye sahiptir. Burada aşırıya kaçmamanız gerekmektedir. Ancak bu sayede deri koltuğunuza sorunsuz bir şekilde bakım yapabilirsiniz!

Sabunla deri koltuk temizlenir mi?

Evet, sabunlar, deri koltuk kılıflarınızdaki doğal kirleri yok eden hafif deterjanlardır.

Deri koltuk bakımı ne zaman yapılmalıdır?

Deri koltuklarınızı haftada bir kez temizlemelisiniz.

Deri koltukları neyle temizlemeyiz?

Koltuklarınızı temiz su ve sabunla temizleyebilirsiniz. Sonrasında mikrofiber bez yardımıyla kurulamalısınız!

Yorum yapın