2023 Oto Çekici Araç Kurtarma Fiyatları

Bir kaza veya arıza sonrasında araç hareket edemez hale gelebilir. Bu gibi durumlarda kullanıcılar oto kurtarma firmalarını ve fiyatlarını araştırma yoluna gider. Bu gibi durumlarda araç hiç hareket etmiyorsa yapılacak en iyi şey bir oto çekiciden yardım istemek olacaktır. Şehir içinde veya şehir dışında , uzun yolda araç arızası istenmeyecek durumlardan birisidir. Araç sürücüsü ve yolcular açısından oldukça zorlu bir gün olabilmektedir. Böyle anlarda vakit kaybetmeden bir oto çekici ile iletişime geçmek yapılacak en iyi şeydir.

Aracınızın kaskosunda veya sigortasında herhangi bir kaza ve arıza durumunda yol yardım desteği yok ise mecburi olarak devreye oto kurtarma araçları girecektir. Her ilde yüzlerce firma bulunur. Bunlardan birisi ile iletişime geçilip kurtarma hizmeti alınabilir. Peki böyle bir durumda fiyatlar ne kadar olur ? Oto kurtarma firmalarının fiyat tarifeleri farklı olabilmektedir. Fakat şunu da diyebiliriz ki şehir içinde bir yerde aracınız arıza yaptı ve en yakın sanayi sitesine kadar çekici yardımı ile gitmek istiyorsunuz. Bu durumda ödeyeceğiniz tutar yakın olsa bile minimum 50 TL olacaktır.

İllere göre minimum oto kurtarma fiyatları

Bazı illere göre minimum ve en yakın mesafe olarak oto çekici fiyatlarını bir araya getirdik. Bu fiyatlar araç büyüklüğüne göre değişikliğe uğrayabilir.

ŞehirMesafeOto Kurtarma Fiyat
Ankara oto çekici 10 KM240 TL
İstanbul oto kurtarma 10 KM280 TL
İzmir oto kurtarma 10 KM270 TL
Antalya oto kurtarma hizmeti10 KM270 TL
Adana oto kurtarma10 KM260 TL
Niğde oto kurtarma10 KM250 TL
Gaziantep oto çekici hizmeti10 KM250 TL

İllere göre ve mesafeye göre oto araç kurtarma hizmetlerinin fiyatları değişir. Bunun için belirli kriterler vardır. Aracın büyüklüğü, tipi, gidilecek mesafe uzaklığı gibi kriterler göz önünde bulunur. Tam olarak detaylandıralım.

Oto çekici fiyat hesaplaması

Hiç istenmedik bir durumdur fakat olduğu zaman da mecburi olarak bir oto çekici ile anlaşmak gerekecek. Bu hizmetlerin fiyatlarında oldukça farklılıklar mevcut. Bunları en iyi şekilde detaylandıralım.

  • Aracın tipine, uzunluğuna , genişliğine ve ağırlığına göre kurtarma fiyatları farklılık gösterir. Ayrıca kaza yaptığında ise yan yatması, ters dönmesi gibi durumlarda da çekicinin iş saatine ve uğraşına göre fiyatlar değişecektir.
  • Araç çekilirken konum özellikleri de farklılık gösterecektir. Çekilecek konuma gidiş sırasında ücretli yol veya köprü varsa bunların ücreti de çekici bedeline eklenecektir.
  • Uzaklık ve mesafe de oldukça önemlidir. Kilometre ne kadar uzarsa kurtarıcı fiyatı da o kadar artacaktır.
  • Aracın tekerlerinin olmaması, kırılması, tekerlerin dönmemesi durumunda ise farklı aparatlar ve malzemeler kullanılacağı için bu uygulamalarda fiyata ekstra olarak yansır.
  • Oto yol geçiş ücreti, trafik yoğunluğu, arazi yolları ve zorlu yollar gibi etkenlerde fiyatlarda farklılıklara neden olacaktır.
  • Kamyon kurtarıcı , tır kurtarma gibi ağır araçların fiyatları ise binek otomobillere göre çok daha üst seviyede olacaktır.

Şehirler arası oto çekici hizmetlerinde ise fiyatlar yukarıda ki listeye göre oldukça yüksek olacaktır. Ankara’ dan İstanbul’a örnek vermek gerekirse minimum 4500 TL gibi bir ücret ile karşılaşabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken bir madde ise kurtarıcı aracı geldiği zaman fiyatı net belirlemenizdir. Gideceğiniz rotada ücretli yol, köprü ve otoban varsa bunların net bilgisini almanız gerekmektedir.

Yol yardımı ücretlerini sizler için en detaylı bir şekilde açıkladık. Bu gibi üzücü durumlarda destek verecek bir tanıdığınızın olmadığı durumlarda oto çekici firmaları ile çalışmak yapılacak en iyi hareket olacaktır. Kazasız , arızasız günler dileriz.

Oto kurtarıcı hangi ehliyeti kullanır?

Kasko çekici parası öder mi?

Evet bir arcın çekici parasının ödenmesi sigorta kapsamında yer almaktadır. Özellikle aracınız kasko yaptırdıysanız aracınızın çekici parasının ödenmesine dair sözleşmede bir madde olmasına dikkat etmelisiniz. Bu husus sözleşmenizde belirtilmişse herhangi bir şekilde çekiciye ihtiyaç duyduğunuz zaman çekici için herhangi bir ödeme yapmazsınız. Bu aşamada kimi zaman çekici ek teminatı gibi kalemler karşımıza çıkar. Çekici ek teminatını aylık kasko primleriyle birlikte ödeyebilirsiniz. Sonuç olarak çekici hizmetlerinin sigorta şirketlerinin yol yardımı teminatının kapsamında yer aldığı biliniyor. Dolayısıyla çekici parasının genel olarak kasko firması tarafında ödenmesi şarttır.

Kasko çekici parası öder mi?

Oto kurtarıcı hangi ehliyeti kullanır?

Oto kurtarıcı işi genel olarak yük taşımacılığı hizmetiyle ilgilidir. Dolayısıyla oto kurtarıcısı olmanız için mutlaka SRC belgesine sahip olmasınız. SRC belgesi bir tür mesleki yeterlilik belgesidir. Ancak oto kurtarıcı olacaksanız sadece SRC belgesine sahip olmanız yeterli olmayacaktır. Şayet çekici aracınız kamyonetse B sınıfı ehliyetine sahip olmalısınız. Eğer bir kamyon kullanacaksanız C sınıfı ehliyetine sahip olmak durumundasınız. Sonuç olarak oto kurtarıcı ehliyeti gündeme geldiği zaman B ve C sınıfı ehliyete sahip olmanın bir ön koşul olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Bir de SRC belgesine de sahip olmanız gerekmektedir. Ancak bu sayede oto kurtarıcısı olabilirsiniz.

Yorum yapın