Baskı Balata Ömrü Ne kadar? Değişimi ne kadar tutar?

Araçlarda baskı balatalarda zaman içerisinde zayıflamakta ve değişimi gerekebilmektedir. Baskı balata tamamen aracı hareket ettirmeye yarayan şanzıman ile ortaklaşa görev yapan bir yapıdır.

Baskı balatanın ömrünü azaltan veya artıran bazı şeylerde vardır.
Bunların arasında aniden kalkış yapmak , aracı sürekli pati çekerek kaldırmak ve sürekli debriyaj pedalına basarak araç sürmek baskı balatanın ömrünü oldukça kısaltmaktadır.

Kırmızı ışıklarda dururken farkında olmadan debriyaj pedalına az bile basmak debriyaj setinin ömrünü azaltabilmektedir.

Yarım debriyaj otomobil kullanmakta baskı balatanın ömrünü kısaltmaktadır.

Baskı balata ömrü ne kadar?

Ortalama olarak bir baskı balatanın ömrü 60.000 ile 80.000 km arasındadır. Fakat 100.000 yapanda olabilmektedir. Dikkatli sürüş, özenli sürüş ve sakin sürüşler her zaman baskı balatanın ömrünü uzatan detaylar arasında yer alır.

Baskı balata değişimi ne kadar sürer?

Baskı balata değişimi genellikle 1 ve 2 saat arasında değiştirilmektedir. Araç life kaldırılır ve baskı balataya ulaşmak için aks, salıncak gibi parçaların sökülmesi gerekir. Bazı durumlar da 3 saate kadar ustanın durumuna göre değişebilir. Baskı balata değişimi profesyonellik isteyen işler arasındadır. Bu nedenle aracınızdan anlayan ustalar ve servisler ile çalışmanızı tavsiye ederiz.

Baskı balata değişimi fiyatı ne kadar?

Baskı balata değişim fiyatları genellikle sanayilerde oldukça uygundur. Önemli bir detay ise baskı balatayı her zaman orijinal parçalardan seçmenizdir.

Ortalama bir arabanın Baskı balata değişim ücreti 2022 yılında işçiliği 400 ile 600 tl arasında yer alır. Baskı balata parçası ise marka durumuna göre 200 liradan başlar ve 1500 liraya kadar çıkar. Baskı balata masrafı her zaman olmayacağı için her zaman kaliteli parça kullanmanızı önemle tavsiye ederiz. Servislerde bu fiyatlar iki katına kadar çıkabilir. Bu yüzden uygun fiyatlı olmasını istiyorsanız aracınızdan anlayan bir sanayi ustasına gidebilir ve işinizi kolaylıkla yaptırabilirsiniz.

Partikül Filtresi Çalışma Prensibi

Baskı balata bitik olduğu nasıl anlaşılır?

Baskı balatanın bitik olup olmadığını anlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz;

  • Önce aracınızın el frenini çekmelisiniz
  • Bu arada aracınızın vitesini 1’e takarak; arabanızı konumlandırmaya çalışmalısınız
  • Böyle durumlarda motorunuzun devri bitiyor ve hala stop etmeden çalışmaya devam ediyorsa; baskı balatanızın bitmiş olma olasılığı oldukça yüksektir.

Bir de devriyaja yavaşça basılı tuttuktan sonra bırakın. Şayet bunu yaptığınız zaman aracınızın motor devri düştüğü halde aracınız hemen stop etmeye başlıyorsa böyle durumlarda baskı balatada herhangi bir sorun yok demektir. Bu işlemi yaptığınız halde aracınız motor devri düşmeden, aracınızda herhangi bir stop etme eğilimini gözlemlemiyorsanız; baskı balatada bir sorun var demektir. Böyle durumlarda hızlı bir şekilde tamircinize gitmenizde fayda vardır.

Baskı balata bitik olduğu nasıl anlaşılır?

Baskı Balata Değişimi Ne Kadar Sürer?

Bakı balata değiştirme işlemi son derece hassas bir çalışma sürecini beraberinde getirmekle birlikte bu işlemin ortalama 3 ile 4 saat arasında tamamlandığını ifade edebiliriz. Bu işlem genel olarak aracınızın markasına ve modeline bağlı olarak farklı sürelerde tamamlanmaktadır. Bir de aracınızın marka ve modeli baskı balata değişimi işleminin ücretleri üzerinde doğrudan etkilidir.

Baskı ve balatayı değiştirdikten sonra aracınızın performansına olumlu bir etki hissedersiniz. Özellikle aracınızda ilk kalkış sırasında hızlı bir vites geçişiyle karşılaşırsınız. Yine baskı ve balata değişimi işlemi sonrasında bir süre debriyaj biraz sert olabilir. Ancak bu durum zamanla düzelecektir. Sonuç olarak baskı balata değişimi işlemini mutlaka alanında uzman olanlara yaptırmak durumundasınız. Ancak bu sayede tam olarak beklentinize uygun bir şekilde değişim işlemini yaptırabilirsiniz!

Baskı Balata Değişimi Ne Kadar Sürer?

Partikül Filtresi Çalışma Prensibi

Partikül filtresi; motorunuzdan çıkan yanmış yakıt içerisinde yer alan partikülleri temizler. Bundan dolayı bu parça kritik bir işlemi üzerine almaktadır. Partikül filtresi çalışma prensibi gündeme geldiği zaman, elektrostatik çekim yoluyla partikülleri çekerek çalışır. Parçacıklar filtreye girdiğinde, iki elektrotun negatif kutuplarına doğru çekilir ve aralarında hapsolur. Çapı 0,01 mikrondan büyük olan parçacıklar filtreden geçemez. Daha küçük olanlar geçebilir! Ancak bunu yapma olasılığı daha büyük olanlardan daha düşüktür. Çünkü birim alan başına daha az sayıdadır. Bütün bu bilgiler ışığında partikül filtresinin doğa dostu bir parça olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz.

“Baskı Balata Ömrü Ne kadar? Değişimi ne kadar tutar?” üzerine bir yorum

  1. benim aracımda motor bağırıyor ama gitmiyor bir türlü. ayrıca yokuşlarda kalkarken çok zorlanıyorum ve yanık kokusu geliyor. baskı balatayı 1 sene önce mapa almıştım sizce bu baskının zayıf olduğu anlamınamı geliyor?

    Cevapla
Yorum yapın