Basık Araçlar Muayeneden Geçer mi?

Araçlar bazı durumlarda yere daha yakın olması için basılmaktadır. Bu işlemlerde helezon yay kesimi veya preslenmesi gibi tavsiye edilmeyen yöntemler uygulanmaktadır. Muayene sırasında ise basık araçlar bazı durumlarda sorunlar yaşamaktadır. TÜVTÜRK muayene istasyonlarında genellikle tamponun yere değmesi, fren esnasında aracın iyice yere yakınlaşması gibi durumlar yer almaktadır.

Basık Araç Muayeneden Geçer mi 2023 ?

Muayene sırasında herhangi bir yükseklik ölçümü yapılmamaktadır. Sadece araç tamponunun yere değmesi, lastiklerin çamurluklara sürtmesi ve frenleme esnasında aracın yere iyice yakınlaşması göz önünde bulundurulmaktadır. Yere çok yakın araçlar muayeneden geçememektedir.

Muayene esnasında belli bir işlem sırası vardır. Bu işlemlerde aracın bir tarafı yüksek, diğer tarafı alçak ise anında tespit edilmekte ve yere yakınlık derecesi sürtme yapıyor ve güvenlik olarak problem oluşturuyorsa araç muayeneden geçmeyecektir.

Basık araçlar istasyon görevlileri tarafından değerlendirilmekte ve insiyatif kullandıkları bazı durumlarda olabilmektedir. Bu nedenle muayene esnasında yere basıklığı oldukça fazla olan araçlar genellikle muayene tekrarına kalabilmektedir. Eğer ki aracınız yolda ilerlerken tümseklerde altı sürtüyorsa, tampon yere değiyorsa muayene tekrarına kalma ihtimali çok yüksektir.

Basık araca ceza var mı?

Basık araca ceza yazılabilmekte ve işlem uygulanabilmektedir. Araçların yüksekliğinde yapılacak değişiklikler izin listesinde olmadığı için yapılacak her farklı tadilata cezai işlem uygulanabilmektedir.

Coilover takmak yasak mı?

Süspansiyonlu araba muayeneden geçer mi?

Süspansiyonlu araba muayeneden geçmez! Şayet 2. El bir araç satın alırsanız ve bu araç süspansiyonluysa aracınız muayene zamanı geldiği zaman bu muayeden geçmeyecektir. Böyle bir durumda aracınızı muayeneye götürmeden önce eski orijinal amortisörleri takmalısınız. Süspansiyonlu araba, ayarlanabilir süspansiyon sistemine sahip olacak şekilde tasarlanmış bir araba türüdür. Bu sistemin amacı, sürüşün ne kadar sert veya yumuşak olduğunu ayarlayarak aracınızın sürüş şeklini değiştirebilmenizi sağlamaktır. Burada süspansiyon sisteminin aracınızla tam uyumlu olmasına dikkat ediyor olmanız gerekir.

Süspansiyonlu araba muayeneden geçer mi?

Air süspansiyon neden yasak?

Air süspansiyon sürüş güvenliğini olumsuz olarak etkiler. Bu yoğun bir trafikte daha da belirgin olur. Dolayısıyla trafikte sürüş güvenliğini olumsuz olarak etkilediği için air süspansiyon yasaklanmıştır. Bu arada air süspansiyon sisteminin her araç için uygun olmadığını da ifade etmek gerekir. Tüm arabalar, kamyonlar ve SUV’lar, engebeli arazide seyahat ederken araca destek sağlayan bir süspansiyon sistemi ile donatılmıştır. Süspansiyon sistemi, aracın şasisine göre yukarı ve aşağı hareket eden tekerleklerin hareketini kontrol eden yaylar ve amortisörlerden oluşur. Bu, farklı arazi türleri için sürüş yüksekliğini ayarlamanıza veya basitçe arabanızın yolda daha alçak görünmesini sağlar.

Air süspansiyon neden yasak?

Coilover takmak yasak mı?

Genel olarak coilover taktığınızda aracınızda muayene konusunda bir sorun yaşamazsınız. Arabalar için mevcut olan birkaç farklı süspansiyon türü vardır, ancak çoğu insan, çoğu insan için en popüler seçenek oldukları için yalnızca coilover’ları bilir. Coilover’lar, süspansiyonunuzda ne kadar yay hareketi olduğunu ayarlamanıza izin vererek aracınızın yol tutuşunu iyileştirmenin harika bir yoludur. Bu, aracınıza bir coilover sistemi taktıysanız, sürüş sırasında sürüşünüzün ne kadar sert veya yumuşak olduğu konusunda daha fazla kontrole sahip olacağınız anlamına gelir. Bu tür sistemleri kurmanın en kolay yolu, bir oto tamircisi ile iletişime geçmek ve bunu sizin için yapmasını sağlamaktır. Coilover’lar, geleneksel helezon yaylara bir alternatiftir. Bunlar, aracınızın yüksekliğini kabinin içinden ayarlamanıza izin veren esasen modifiye edilmiş amortisörlerdir.

Yorum yapın