Araba Bağırıyor ama Gitmiyor ? Neden olabilir ?

Araba bağırıyor fakat hız artmıyorsa bazı sorunlar var demektir. Devir saatinin yükselmesiyle araba bağırıyor fakat hızlanmakta çok zorluk çekiyorsa aracınızın derin bir şekilde kontrol edilmesi gerekir. Bu gibi durumlarda yakıt tüketimi de oldukça artar. Bağırmaya başladığı anda gidemez ve sağlıksız yakıt tüketimi meydana gelir.

Araba bağırıyor fakat gitmiyor? Çözüm için alttaki maddeler kontrol edilmelidir.

Baskı Balata Kaçırması

Baskı balatanın ömrü bitmiş olabilir. Bu gibi durumlarda baskı balata değişimi yapılmalıdır. Bu şekilde fazla kullanılırsa daha büyük sorunlar çıkar. Baskı balata bitmiş araç bağırır ama gitmez hale gelir. Baskı balata zayıfladığı için tam ayırmaz ve gerekli motor hızı aktarılamaz hale gelir. Baskı balata zayıflamasında debriyaj pedalı yukarıdan kavramaya başlar. Kullanıcı gaz verdikçe motor bağırır ama hızlanamaz duruma gelir. Bu durum gerçekleştiğinde araçta yakıt tüketimi de yüksek olacaktır. Baskı balata durumu iyi olmayan bir arabada yakıt tüketimi %40 artabilmektedir.

Hava Filtresi Tıkanması

Hava filtresi tamamen kirlenmiş veya yanlış hava filtresi takılmış olabilir. Bu gibi durumlarda araç motoru devirli olacak fakat hızlanma fazla olmayacaktır. Kirli hava filtresi zamanında değiştirilerek bu gibi sorunların önüne geçilir. Hava filtresi değişimi hem motor sağlığı açısından hem de yakıt tüketimi açısından oldukça faydalıdır.

Subap Ayarı Bozulması

Subap ayarlarının bozulmuş olması, hava ve yakıt oranını ayarlayamaz ve aracı bağırtır. Bu durumda düzensiz hava yakıt oranı aracın boğulmasını sağlar ve çekiş sorunları yaşanır.

Katalitik Konvertör tıkanması

Katalitik konvertör arıza meydana gelmiş olabilir. Katalitik tıkanmış olabilir ve araç bu durumda hiç gitmek istemez. Bu gibi durumlarda öncelikle ustalar baskı balatayı kontrol eder. Baskı zayıflayan bir arabada hızlanma zaman geçtikçe düşer. Bu süre de motor bağırır ama araç rahat bir şekilde hızlanamaz.

Arabanın Bağırmaması İçin Y

Arabanın Bağırmaması İçin Neler Yapılır?

Şayet arabanız bağırıyor ve gitmiyorsa böyle durumlarda akla gelen ilk seçenek aracınızın çekiş gücünün düşmesidir. Elbette ki hiç kimse aracında çekiş gücünün düşüklüğü gibi kapsamlı bir arızayı yaşamayı istemez. Bu aşamada aracınızdaki çekiş gücünün düşüklüğü her zaman kapsamlı bir tamiri de gerektirmeye bilir. Burada çekiş gücüne etki eden farklı dinamiklere dikkat etmek gerekmektedir. Yakıt durumu, aracınızın filtrelerinin durumu ve farklı nedenlerden dolayı aracınızda çekiş gücü düşüklüğü sorunu yaşayabilirsiniz. Motor bağırma sesi çok geliyorsa aracınızı acil bir şekilde muayeneye götürmenizde fayda vardır. Böylece

Otomatik Araba Neden Devir Almaz?
Otomatik Araba Neden Devir Almaz?

Otomatik Araba Gaz Yemiyor Neden?

Pek çok farklı nedene bağlı olarak aracınızın gaz yememe sorunun yaşayabilirsiniz. Tekleme olarak da karşımıza çıkan bu sorun aracınızı ateşleme sistemindeki bir arızadan kaynaklanabilir. Yine yakıt ya da filtrelerde yaşanılan sorunlar da aracınızda gaz yememe sorununa neden olabilir. Bir de supap ve eksantrik ayarlarındaki hatalar da aracınız gaz yemesine doğrudan etki etmektedir. Ayrıca egzoz ile katalizör sistemlerinde meydana gelen arızalar aracınızda tekleme yaşamanıza neden olabilir. Sıraladığımız bu 4 farklı sistemde meydana gelen hasar durumu; aracınızın gaz yememesinin temel nedenleri arasında yer almaktadır. Bu aşamada gaz yememe sorununu yaşıyorsanız, biran önce tamircinize uğramanızda fayda vardır.

Otomatik Araba Gaz Yemiyor Neden?

Otomatik Araba Neden Devir Almaz?

Otomatik arabalarda devir almama sorunu genellikle aracınızın vites geçişlerinin geç yaşanmasından kaynakladır. Bu otomatik şanzımanda bir sorun bulunduğu anlamına gelmektedir. Otomatik vitesli araçlar hangi zamanlarda vitesin atılacağına dair özel sensörler kullanırlar. Bu sensörler aracın beyninde yer alır. Bir de vakum modülatörü olarak isimlendirilen parça otomatik vitesli araçların vites atma zamanının belirlenmesinde kritik bir etkiye sahiptir. Bu parçalarda meydana gelen arızalar doğrudan aracınızın geç devir almasına ya da devir almamasına neden olur. Bir de gelen olarak aracınızın yakıt durumu ya da ateşleme sistemindeki arızlar da aracınızın geç devir almasına neden olabilir. Böyle durumlarda otomatik arabalar için mutlaka tamircinize gitmenizde fayda vardır.

Yorum yapın